Újabb ötletünk egy Húsvéti evőeszköz alátét varrása , az ünnepi asztalra. Így készült:
Hozzávalók: több színű szatén anyag, ferdepánt, csipke, madeira szalag
Íme a szabásminta ami alapján kiszabjuk az alkatrészeket. A könnyebb érthetőség kedvéért be is számoztuk az alkatrészeket, így a leírásban tudni fogod hányas alkatrészről van szó.
A kivágott alkatrészeket a számozás szerinti sorrendben varrjuk fel. Minden második darab párhuzamos legyen egymással. A 3-as és 4-es alkatrész lesz külön-külön hosszában levarrva, ide kerülnek majd az evőeszközök.
Az 1-es számozásúra varrjuk fel a madeira szalagot.
Ezután varrjuk fel az egyik tojásalapra
Következik a 2-es alkatrész aminek tetejét cikk-cakk ollóval díszítjük , majd felvarrjuk millisen. Alját rögzítsük le a tojáshoz.
Az 5-ös alkatrészt hosszában letűzzük
A 6-os alkatrészre felvarrjuk a csipkét, majd az alját rögzítsük a tojáshoz.
A másik tojás alapot a hátoldalra tesszük színnel kifelé, majd körberögzítjük millisen
Végül ferdepánttal eldolgozzuk a tojás szélét.